28 aprilie 2009
2009-04-28/13:51 Partidul Conservator (PC) cere partidelor de centru-dreapta, care au intrat în Parlament, să boicoteze alegerea şefului statului. În caz că vreun parlamentar din cadrul acestor partide va participa la votare, PC va pune întreaga responsabilitate pentru „trădare” pe seama liderilor celor trei partide: Serafim Urecheanu, Vlad Filat şi Mihai Ghimpu, a declarat marţi, 28 aprilie, la o conferinţă de presă la Info-Prim Neo, liderul PC, Natalia Nirca.

  
  
21 aprilie 2009
Partidul Conservator (PC) consideră că întreaga responsabilitate pentru degenerarea în acte de vandalism a protestelor din 7 aprilie îi revine Partidului Comuniştilor (PCRM), care se află la guvernare, şi nemijlocit Ministerului Afacerilor Interne. „Ministrul de interne şi directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate ar trebui să-şi dea demisia, dar nu aşteptăm că aceşti ofiţeri sunt în stare de astfel de acte nobile”, a declarat liderul PC, Natalia Nirca, marţi, 21 aprilie, la o conferinţă de presă în incinta agenţiei Info-Prim Neo.


  
  
9 aprilie 2009
Partidul Conservator (PC) nu recunoaşte rezultatele alegerilor din 5 aprilie şi consideră necesară verificarea listelor alegătorilor şi renumărarea voturilor. Partidul şi-a făcut publică poziţia joi, 9 aprilie, într-o conferinţă la Info-Prim Neo.

  
  
16 februarie 2009
Partidul Conservator constata esecul total al guvernarii comuniste, care prin manipulare, prin subordonarea totala a mass-media si prin intimidarea oponentilor politici incearca cu disperare nu numai sa ascunda rezultatele catastrofale din punct de vedere social si economic al celor 8 ani de guvernare, dar si sa se mentina in continuare la putere si sa perpetueze in insuccesul si impotenta de guvernare. În realitate, in toti acesti 8 ani,comunitii au reprezentat interesele unui grup clientelar. RM a fost transformat într-un stat de buzunar, folosit pentru obinerea unor profituri ilegale de ctre nomenclatura comunist.
  
  
14 februarie 2009

semnatura

Cursa electorală se încinge pe zi ce trece. Partidul Conservator este a 11-a formaţiune care a depus dosarul electoral la CEC. Majoriatea candidaţilor de pe lista conservatorilor sunt oameni de afaceri.

- Venim cu un program de guvernare realist, consistent, cu o echipă competentă, hotărâtă, care să implementeze acest program în situaţia în care Partidul Conservator va fi la guvernare. Mesajul nostru este «Bunăstarea populaţiei», a declarat Natalia Nirca preşedinte Partidul Conservator.

 Sunt primele alegeri parlamentare pentru Partidul Conservator, înfiinţat în anul 2006.. În Parlament, conservatorii vor să ajungă cu o listă electorală alcătuită din liderii partidului şi oameni de afaceri.

- Noi venim cu o echipă care va face faţă viitoarei guvernări şi care are misiunea de a îndeplini funcţiile executive, a subliniat Natalia Nirca preşedinte Partidul Conservator.

 

 

  
  
6 februarie 2009
Analistul politic Igor Munteanu şi deputatul Partidului Comuniştilor (PCRM) Vladimir Ţurcan au păreri diferite despre situaţia în care preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, primul pe lista electorală a PCRM, îşi va îndeplini responsabilităţile de şef al statului şi pe perioada campaniei electorale, în condiţiile în care Codul electoral nu impune expres acestuia să degreveze din funcţie, transmite Info-Prim Neo.
   
2009 Partidul Conservator Developed by INDEGROUP